josip_radic napisao:guily napisao:josip_radic napisao:Vodi se živa rasprava o obje utakmice i bolje da je tako:
1. Ekipa Forza Morocco je uputila službenu žalbu. Ne znam od kuda informacija bilo kome da će se utakmica ponoviti ili neće jer ako je podnijeta žalba po protokolu, na istu morate dobiti i pismeno rješenje.
!
pa jozo nismo dica, javili su nam iz saveza da nan nece prihvatit zalbu jer ka nije se utjecalo na rezultat !!! Mogli smo mi primit 5 golova sa igracen manje a mogli smo i dat - glupo objasnjenje. Ako je povreda pravila s obzirom da smo morali imat igraca vise u terenu onda je povreda i gotovo ..
Ma bez obzira ne sve ja jos jedan put cestitan Oxi na zasluzenoj pobjedi na terenu, momci su malo bezveze zaiskrili ali uljudno se posli ispricali i sve ok !!
Jedino bi bar da se sta se tice kazni sta prominia jer nemoze se nama iskljucit voditelj zbog toga sta nema on sta radit u terenu a na terenu jos sigurno bilo 15 ljudi !!!
pa nisu valjda svi igrali ???
Tko god da te je zvao da žalba neće biti prihvaćena, nije u pravu jer, zamolio sam Ankicu da nikakovu odluku o utakmici ne donosi dok ne dobije jasan sud i mišljenje ljudi koji se susreću često s ovakvim nonsensima. Vidim da se većina vraća i NAGAĐA da je došlo do bitne materijalne povrede pravila malonogometne igre. Jasno je da niste sigurni u to, već se stalno provlači misao: "mi smo igrali protiv 4 igrača, a trebali smo protiv 3" i iz toga donosite zaključke o gore navedenom. Mislim da ćemo se načekati dok se donese odluka o ovome. Iako to možda i nije najpametnije (kao u smislu nešto odugovlačiti), već presjeći i kazati :"to će biti tako i tako...", to mi ne pada napamet. Mišljenja sam da treba dobro odvagnuti, poslušati mišljenja eksperata i donijeti odluku koja kakova god bila ne može zadovoljiti obje strane. Čvrsto vjerujem da ćemo pronaći nekoga tko će sa sigurnošću moći predložiti donošenje jedne od odluka. Do tada bi se trebali strpiti, a ne vjerujem da će dok to ne stigne, Povjernik za natjecanje utakmicu uopće registrirati bilo kakovim rezultatom. Ipak to spada u domenu Povjerenika, a na tu odluku se također može žaliti Upravnom odboru koji je već poduzeo sve predradnje da se ovo što prije razmrsi.
Što se tiče isključenja igrača, kazao sam, da su suci pogriješili što nisu sankcionirali mnogo više osoba i s jedne i s druge strane.
KRIV JE
što je:
dana 18.11.2010.g. na utakmici 8.kola lige između "Forza Marocco" i "Oxa tisak" nakon što je protivnički igrač verbalno napao i hvatao za dres njegovog suigrača,ušao s klupe u teren i s leđa povlačio za dres i čak povukao za uho tog igrača,a kada se ovaj okrenuo prema njemu,okrivljenik mu se unio u lice i verbalno ga napao,nakon čega ga je taj igrač uhvatio u "kravatu" tražeći da se se smiri i prestane s verbalnim napadima,poslije čega su se obojica smirila i razišla,
čime je počinio disciplinski prekršaj iz čl.8 st.3 toč.8 Disciplinskog pravilnika poradi čega mu se izriče disciplinska kazna
zabrana igranja 3 utakmice
odluka o kazni donesena je uz uvažavanje olakotnih i otegotnih okolnosti,pa je tako kao olakotna okolnost uzeta činjenica što je okrivljenik disciplinski nekažnjavan i što je njegova reakcija bila usmjerena ka tome da protivničkog igrača odvoji od suigrača kojeg je taj protivnički igrač verbalno napao te što se ubrzo smirio i nije inzistirao na daljnjem sukobu.
Osim same činjenice da je povlačenje za uši protivnika jedna nesportska i u potpunosti neprimjerena reakcija,posebne otegotne okolnosti nisu pronađene.
Ovo je dio iz obrazloženja kazne Disciplinskog suca Renata Grgatovića(poznati stručnjak) utvrđene nakon naše utakkmice.
Što reći nego da je presmješna i uvredljiva za intelekt bilo kojeg igrača koji pročita nešto slično ovoj presudi u doslovnom smislu riječi.Sreća da je čovjek samo Diciplinski sudac,a ne sudac.
Po navedenom ispada da sam za povlačenje uha koje je bilo simbolično,a to će se,siguran sam složiti i igrač Oxe dobio tri utakmice.
Zašto ne sedam utakmica ili osam ili četiri?Pa zato što je vidoviti Renato na osnovu iskaza citiram"sudaca i delegata koji su situaciju opisali životno i logično" u kugli vidio da je to za tri utakmice.Na osnovu tih istih delegata i mjeritelja vremena koji nisu našli shodno izjaviti da je još 3-5 igrača s obje strane trebalo dobiti crvene kartone zbog ulaska u teren kao što je naš voditelj dobio.Tih istih suca i delegata koji ni dan danas ne znaju što se dogodilo jer istima onima kojima su podijeljeni kartoni nisu uneseni u zapisnik....Strašno...
A i momak iz Oxe...4 utakmice...zbog čega?...po ovom rješenju zato što je verbalno "napadao" našeg igrača i zato što je mene uhvatio u "kravatu" tražeći da se smirim....Kazna mu je totalno neutemeljena osim ako je do sada imao takve "izgrede"...normalno može dobiti max.2 utakmice...zašto?zato što sam kao vidoviti Renato i ja danas u kugli vidio da je to za dvije utakmice...
Najdraži mi je dio kada mi disciplinski sudac naglasi da mi je kao olakotna okolnost uzeta da nisam imao ovakvig izgreda u prošlosti...ma koga on zaj.....15 godina igranja liga pod patronom Udruge njemu ništa ne znači stoga bolje da i ne spominje navedeno jer me vrijeđa...
I nemojte molim vas da netko od funkcionera spomene da se mogu žaliti na Odluku...Poslije obrazloženja i načina obrazloženja da Oxa tisak-Forza Morocco regularno završena utakmica neću trošiti ni novac ni vrijeme na nikakve žalbe...
P.S. Slijedeći put u obrazloženju presude barem se potrudite da napišete točni naziv ekipe...