FAQ  •  Registracija  •  Login

Upute za kladionicu

<<

admin

Site Admin

Post 21 lis 2014, 10:12

Upute za kladionicu

Poštovani forumaši,
ovdje će biti sve upute koje se tiču kladionice.
Kako budete postavljali pitanja, tako će se i ove upute nadopunjavati.

Pitanja možete postaviti u ovoj temi ili otvoriti novu temu u forumu Rasprave i pitanja

Kladionica je još u fazi razvoja i testiranja, stoga vas molim da sve eventualne probleme ili eventualne prijedloge i želje napišete ovdje na forumu.

VAŽNO!
Kako razvoj kladionice zahtjeva dosta vremena, ona će biti dostupna samo u službenoj temi foruma (CA Black), tako da ostale teme neće biti podržane.
Ukoliko želite koristiti kladionicu, morate prebaciti zadani stil foruma u CA Black. U suprotnome će forum javiti grešku.
Link

NAPOMENA!
Ukoliko uočite čudan izgled kladionice kao da se nije dobro učitala stranica, probajte refreshat stranicu.

[+] Kako se kladiti
Svaki registrirani član ovog foruma ima pravo na klađenje.
Ulaskom u svoj profil, s lijeve strane u dnu izbornika stoji link Umn - kladionica
Klikom na link, otvorit će se pregled svih parova koji su trenutno u ponudi kladionice.
Također, vidljivi postaju i linkovi: Ponuda, Moje oklade i Moje opcije

Prva tablica služi za pretragu ponude, koja se može pretraživati po:
  • datumu (forma datuma je dan-mjesec-godina npr. 07-11-2014),
  • natjecanju i
  • kolu
Ispod nje se nalaze svi parovi koji su trenutno u ponudi za klađenje. S desne strane se na kraju svakog para nalazi stupac Tip. To je stupac u kojem za svaki par odabirete tip (1, 1x, x, x2, 2).
Oklade se zaprimaju tako da se odabere jedan od ponuđenih tipova za svaki par (ili neke od parova), te se klikom na Prihvati u dnu oklade potvrđuju oklade.
Ukoliko za tip odaberete '--', smatra se da se niste kladili za taj par. Ujedno ukoliko želite izbrisati vašu okladu za pojedini par, dovoljno je odabrati '--' i kliknuti na Prihvati u dnu i vaša oklada će biti izbrisana.
Oklade se mogu mijenjati ili brisati sve dok je taj par otvoren za klađenje. Krajnji rok za klađenje na neki par je 6h prije predviđenog početka za taj par.

[+] Moje oklade
Klikom na ovaj link, otvara se stranica na kojoj se prikazuju sve vaše dosadašnje oklade.
Također je pri vrhu tablica koja služi za pretragu po sljedećim kriterijima:
  • datumu (forma datuma je dan-mjesec-godina npr. 07-11-2014),
  • natjecanju,
  • kolu i
  • statusu para (Otvoreno, Zatvoreno, Odgođeno, Odigrano)
Postoji još i kolona limit, kojom određujete koliko parova da se izlista na jednoj stranici (zadano je 25).
Parovi su sortirani prema datumu vašeg klađenja na pojedini par, tako da se parovi na koje ste se zadnje kladili prikazuju na vrhu.

U tablici sa vašim okladama može se vidjeti:
  • Broj para,
  • Imena ekipa i rezultat (ukoliko je utakmica odigrana),
  • Vašu okladu za pojedini par (zeleno -> pogodak, crveno -> promašaj, žuto -> nema još rezultata),
  • Bodove za taj par,
  • Status pojedinog para (odigrano, otvoreno, zatvoreno)
  • Informacije o pojedinom paru (vrijeme odigravanja, natjecanje...)

[+] Moje Opcije
Na ovome linku možete označiti ona natjecanja za koja ne želite da vam se prikazuju u ponudi.
Ukoliko se predomislite, samo maknete kvačicu s pojedinog označenog natjecanja i to natjecanje će se ponovno prikazivati u vašoj ponudi.
Dodana je opcija uključi/isključi izbornik i prikaz statistike za kladionicu

[+] Sustav bodovanja
Za sada je sustav bodovanja sljedeći:
  • za svaki pogođeni jednoznak (1, x, 2) ili šta bi rekli u glavu, dodjeljuju se 3 boda,
  • za svaki pogođeni dvoznak (1x, x2) dodjeljuju se 2 boda,
  • a za svaki promašaj oduzima se 1 bod, odnosno dodjeljuje se 1 negativan bod
Ovo je trenutni sustav bodovanja, koji će se vrlo vjerojatno mijenjati na polusezoni, do kada je zamišljeno da kladionica bude u fazi testiranja.
Ukoliko imate kakav prijedlog bodovanja, pogotovo ako ima koji matematičar pa da pomoću nekih teorija ravnopravne raspodjele ili sl. dobije bolju raspodjelu bodova, slobodno se javite ovdje na forum.

[+] Prikaz statistike, bodova i pobjednika
Ovaj dio kladionice je još u izradi, tako da je svaki prijedlog ili želja dobrodošao.
Ono što je trenutno u planu je sljedeće:
  • Prikaz top 3 ili top 10 članova s najviše bodova (po pojedinačnom natjecanju i ukupno) na naslovoj stranici foruma
  • Zasebna stranica sa prikazom cijelokupne statistike kladionice
  • Dodijeljivanje beđeva/pehara forumašima koji će biti prikazani ispod korisničke slike kod svakog posta ili možda u potpisu forumaša (npr. beđ ukoliko se pogode svi parovi za to kolo, beđ za pogođene sve parove tog dana itd.)
  • Postavljanje svoje oklade prilikom postanja u neku od tema (slićno starom linku za postavljanje oklade)...
Svaki prijedlog je dobrodošao!
Zadnja izmjena: admin; 29 stu 2014, 16:20; ukupno mijenjano 3 put/a.
Razlog: Nadopuna
<<

netkotamo

Član

Post 23 lis 2014, 14:24

super !!!već sam "uplatia" tjedni tiket i funkcionira odlicno ,bas me zanima kako ce funkcionirat u globalu ,mozda jedini prijedlog da se "tiket" moze objavit na stranici odredene lige tako da neradimo 2 prognoze nego zalipimo tiket i na dnu mozda ko hoce neki komentar i to je to .
svaka cast za ovo dosad .
SAMO ZABAVA
<<

admin

Site Admin

Post 23 lis 2014, 16:14

Hvala netkotamo.

Evo upravo je završeno to šta si predložia, od sada kad se komentira na temu neke od liga, sustav sam prepoznaje u kojoj se temi piše post, te shodno tome traži parove.

Jedino šta treba je upisat broj kola i odabrat jednu od tri ponuđene opcije:
  • BBCode Prognoza (stari sistem koji je već bio sa BB kodovima, samo šta sada ukoliko postoji oklada automatski se upisuje)
  • Prognoza (isto kao i ovo prvo, samo bez BB koda) ili
  • Komentar kola (znači za odigrano kolo i ukoliko su rezultati unešeni u kladionicu, ispisuju se svi parovi s rezultatima ukoliko neko hoće komentirat rezultate na taj način)

Nadopunit ću upute u prvom postu, tako da je sve na jednom mjestu.

Svaki komentar i prijedlog je dobrodošao!
<<

ervin bulku

Član

Post 23 lis 2014, 17:41

cestitan na sustavu kladionice, zanima me postoji li misto di će bit liste s pogodenim parovima i slicno?
npr da stavite za ligu nekakav poredak "kladionicara" ali da ta lista ne bude po osvojenim bodovima (razlog sto neko nece odigrat sve parove) nego da bude po postotku osvojenih bodova u odnosu na maksimum na sastavljenom listicu npr:
igrac odigra 5 parova od kojih su 2 u glavu a 3 dvoznaka tj maksimalan broj bodova koji moze ostvariti je 10 i da ako npr promasi samo 1 odigrani dvoznak da dobije 70% (80 bi bilo za 2X3 + 2x2 boda ali buduci da je dobio negativni bod to ga spusta na 7 od 10).
to je samo moj prijedlog za kojeg neznam koliko je ostvariv ali bi definitivno bio realniji pri rangiranju kladionicara
<<

admin

Site Admin

Post 24 lis 2014, 10:01

Da, bit će poseban link di će se moći pregledat razna statistika (bodovi i sl.). Također možda na naslovnu od foruma stavit top 3 kladioničara ukupno, pa top 3 za svako natjecanje (1. liga, 2. liga...).

U principu, mogu se izvlačiti razne statistike. Znači, neko ko se kladi samo na npr. 1. Ligu mladih, sigurno neće po bodovima konkurirat za ukupnu pobjedu u svim ligama. Ali će zato konkurirat za pobjedu u toj ligi. Nešto kao i u skijanju (mali globus - zbroj bodova u pojedinoj disciplini, veliki globus - ukupan zbroj svih bodova).

Naravno, može biti i jedna od lista na kojoj su kladioničari rangirani po nekakvom postotku pogodaka.

To sve je još trenutno u izradi, nek se skupi malo oklada, da imam s čime radit.

Nastojat ću šta prije izbacit listu sa bodovima za početak.
<<

admin

Site Admin

Post 29 stu 2014, 16:31

Izbornik i statistika na početnoj

Evo dodana je statistika top 3 kladioničara za pojedinu ligu koja je vidljiva na početnoj stranici.
Kompletne statistike(na zasebnoj stranici) su još u izradi, nadam se da će biti gotovo do početka drugog dijela sezone.

Također je dodan izbornik za lakše korištenje kladionice.

Ukoliko netko ne želi da mu se prikazuje izbornik ili statistika, može isključiti i jedno i drugom odlaskom u Profil->Umn-kladionica->Moje opcije
<<

analitičar

Novi član

Post 09 pro 2014, 10:10

Pozdrav..
Krivi rezultat ste upisali za 4. ligu mladih... Tamaris nije izgubia 21-8 nego je dobia 2-8.
Hvala
<<

analitičar

Novi član

Post 09 pro 2014, 10:14

ETIRI 2 - 8 EL CAMINO prominite u ETIRI 4 - 2 EL CAMINO jer je to rezultat
<<

admin

Site Admin

Post 09 pro 2014, 11:53

Ispravljeno je.
Zahvaljujem!
<<

jafast

Novi član

Post 14 svi 2015, 12:40

upit za kladionicu

samo me zanima, iako nema neke važnosti, zašto su neki paravi zaključani iako je tip napravljen prije nego se utakmica odigrala... konkretno cilo kolo 2 veteranske lige je zatvoreno pa me interesira razlog za takve pojave, a događale su se.... ono nije da ću dobit na kladari ali sam kuriožast
"I'm saint, not a sinner
I'm soul, not a river
"
jaf
<<

admin

Site Admin

Post 15 svi 2015, 09:58

Neka si kuriožast, ne smeta, dapaće, jedino tako (povratnom informacijom bilo koje nepravilnosti u programu) se i može program razviti. :)

E sad, šta se tiće konkretnog problema.
Stvar je da sam u programu napravio da se postavkama može unijeti vrijeme do kada je moguće primiti okladu. Za sada je namišteno da se oklada za pojedini par može prihvatiti 6 sati prije navedenog početka utakmice.

Zašto je to tako? Pa, jako teško bi mi bilo povatat svaku promjenu termina utakmice i onda je brže unosit u kladionicu. Znači da bi doslovno svako pet minuta treba provjeravat satnice i usklađivat ih.
Tako da ako se prvi par prebaci na zadnji termin, a na kladionici ostane da se igra prvi termin, svak ko zna rezultat utakmice bi mogao to iskoristiti (iako ne znam ćemu to, al eto).

Vrlo rado bi ja isprogramirao dio koji ce sam provjeravat promjene satnica na stranici (tako da sve bude usklađeno sa satnicama na stranici), međutim za to treba i sluha s druge strane (isprogramirat dio koji bi mi omogućio spajanje kladionice na bazu podataka sa parovima). Nažalost, tog sluha nema :)

Za sada su stvari takve, a ako ovo nije problem na koji si mislio, nego je nešto drugo u pitanju, molim te da mi javiš.

I zahvaljujem na povratnoj informaciji :)
<<

jafast

Novi član

Post 16 svi 2015, 10:09

Zahvaljujem na odgovoru. Da to je bio smisao mog pitanja, iako nisam pratio vrime kad sam postavio tipove drugi put cu obratiti paznju. Mozda bi se moglo ograniciti odmah 6 sati prije pocetka i ne dopustiti da se tipuje. A kad vec vidim da si azuran i pratis glas naroda onda i pitanje koje je bilo aktualno i prije. Bilo je navjesteno da ce se postaviti posebna sekcija sa rezultatima pojedinih forumasa po ligama u kojim tipuju pa me zanima oce li to zaziviti iduce godine obzirom da smo s ovom sezonom na kraju i ovom prilikom cestitam korisniku drug ckalja koji je vodeci ili pri vrhu na svim poljima. Ja sam se eto pokusao boriti s njim bar na polju 2 veteranske koja mi je najbliza cak mu privremeno uzeo prvo mjesto ali ckalja se ne da.
sportski pozdrav
"I'm saint, not a sinner
I'm soul, not a river
"
jaf
<<

DrugCkalja

Član

Post 16 svi 2015, 10:55

tajna

mnogo pomažu statistike koje su sad ažurne i pregled forme. tajna je da sam vjerojatno najviše od svih i redovito tipovao :D
<<

admin

Site Admin

Post 18 svi 2015, 10:47

Prvo isprike zbog kasnijeg odgovora, nisam stigao preko vikenda.

jafast napisao:Mozda bi se moglo ograniciti odmah 6 sati prije pocetka i ne dopustiti da se tipuje.

Upravo tako je sada i napravljeno, na ponudi se ne bi smio prikazati ni jedan par kojem je ostalo manje od 6h prije početka.

jafast napisao:Bilo je navjesteno da ce se postaviti posebna sekcija sa rezultatima pojedinih forumasa po ligama u kojim tipuju pa me zanima oce li to zaziviti iduce godine obzirom da smo s ovom sezonom na kraju

Kratak odgovor: da :)
Stvarno se iskreno nadam da ću ovo lito imat vremena i napravit najavljene stvari. Nekakav sustav nagrada i pregled oklada, bodovnog stanja kladioničara i sl.
Ukoliko kome pada na pamet kakva ideja, slobodno neka napiše.

A što reći za čkalju :)
Pošto ove sezone nije implementiran nikakav sustav nagrada, nego samo top 3 igrača po ligama, evo bar mu ovim putem usmeno tj. pismeno uručujem nagradu kladioničarsko srce, pošto je ja mislim odigrao sve parove u ponudi bez kalkulacija :)

Iako, vidim da mu je primat u ligama mladih preuzeo Voodoo Vince, ali ima još zadnje kolo u 3. ligi mladi pa se još stigne preokrenit ;)
<<

jafast

Novi član

Post 18 svi 2015, 13:21

admin napisao:Prvo isprike zbog kasnijeg odgovora, nisam stigao preko vikenda.

A ne moraš se ispričavat, svako ima svog posla ovo nam je gušt, i ja sam cili vikend provea po terenima, što Karepovac što Pojišan.

admin napisao:Kratak odgovor: da :)
Stvarno se iskreno nadam da ću ovo lito imat vremena i napravit najavljene stvari. Nekakav sustav nagrada i pregled oklada, bodovnog stanja kladioničara i sl.
Ukoliko kome pada na pamet kakva ideja, slobodno neka napiše.

Ne znam koliko to ima veze ali mislim da postoji odgovor za ono moje pitanje u vezi zaključavanja parova, naime šta se dogodi ili se dogodilo, primjera radi odigram neki par (u roku od 6 sati - primjera danas ujutro) i onda poslijepodne odigram drugi par u ponudi. Ovaj prvi par je također prikazan u ponudi iako je zatvoren jer je recimo ostalo još sat vremena do utakmice, ovaj drugi par koji tipujem popodne je na redu sutra i on je otvoren, nakon tipovanja treba se potvrditi sa klikom na "prihvati". Ovo je bitno: pamti li program prije tipovani par kao već postojeći ili ga opet pokušava uvrstit u moje oklade ali ga ovaj put zaključava jer je prošlo vrijeme tipovanja?

admin napisao: A što reći za čkalju :)

I ja se pridružujem čestitkama DruguČkalji
"I'm saint, not a sinner
I'm soul, not a river
"
jaf
Sljedeće

Vrati se na: Rasprave i pitanja