DrugCkalja napisao:ad 1. koji je period kada se upit na službeni email odgovara? koje su sve obveze ureda umn (zaposlenika)? ko ih provjerava?
ad 2. ne može se dogovoriti da "propali" termin jušo nekome iznajmi i za iznos umanji račun umn? stvar je prethodnog dogovora, isto kao i promjene termina radi odigravanja odbojke i sličnih situacija?
Ured radi od ponedjeljka do petka i na mail bi morali odgovarati redovito i promptno ukoliko pitanje (tj. odgovor) spada u područje njihove nadležnosti. Ukoliko odgovor na upit zahtjeva sastajanje nekog drugog tijela Udruge (npr. sastanak U.O. ili stručne komisije ili očitovanje disciplinskog suca), onda bi tako trebali i odgovorit, a relevantnu informaciju dostavit naknadno. Ured odgovara direktno upravnom odboru. Obaveze obuhvaćaju kompletno redovno funkcioniranje Udruge i provođenje odluka U.O. Osim njih dvoje koji su stalno zaposleni, normalno odvijanje natjecanja osiguravaju i stručna komisija (vezano za službene osobe) i disciplinski sudac koji za to dobivaju honorar. Svi oni se postavljaju od strane U.O. i direktno odgovaraju U.O. Rad UO nadzire Nadzorni odbor. UO i NO su volonterske funkcije i za to se ne dobija naknada. Predsjednika, UO i NO bira Skupština i oni su odgovorni Skupštini, pri čemu izabrani predsjednik predlaže svoje suradnike tj. UO. Članovi Skupštine biraju se na Plenumima gdje svaka ekipa ima pravo na svog predstavnika tj. jedan glas.
Nažalost jušo je preinertan sustav za takva rješenja, tj. njima plaća ne ovisi o tome hoće li oni utopit kakav slobodan termin. Ukupan iznos sredstava koja mi uplaćujemo su im donekle bitni (to je i razlog zašto mi dobijamo naše termine, a ne odbojka ili rukomet za trening), ali par termina im ne znači puno. Kad bismo imali sreće da poslujemo s nečijom privatnom dvoranom onda bi takav aranžman bio vrlo vjerojatan. Nažalost u Splitu još nitko nije dobio građevinsku dozvolu za privatnu dvoranu, a kako sam čuo nije da ljudi nisu pokušavali.