POLUSEZONA
U derbiju lige PB SPLIT i HERCEGOVAC su odigrali neodlučeno i velika je mogućnost da će njihov obračun u posljednjem kolu odlučivati o prvaku. Hercegovac ne djeluje impresivno kao prethodnih sezona (puno puta su se provukli igrom s golmanom-igračem), ali odlika velikih momčadi je da pobjeđuju i kad ne igraju dobro. PB je očekivano dobar, a zanimljivo je da (ne računajući jučerašnji derbi) su oba puta prosuli bodove kada su nastupili bez vratara.
Minimalne šanse za naslov ima LC MONTY PAYTON. Kvalitetu nedvojbeno imaju, samo je pitanje mogu li uz ozbiljan pristup pobjeđivati u kontinuitetu. Za napad na 1.mjesto trebat će u drugom dijelu skinuti skalp vodećem dvojcu.
STROŽANAC i KIDAN ŽILE su očekivano u gornjem dijelu tablice, a GARAŽA PUJANKE i COLO COLO su najugodnija iznenađenja lige. Od Colo Cola sam i očekivao da ove sezone bez ikakvih "turbulencija" osiguraju ostanak, dok će Garaža suprotno svim prognozama biti mirna i prije same završnice. Po meni će im još 2 pobjede biti dovoljne...
Glede opstanka, mislim da su RIBARI sigurno zadnji. Trebali bi se drastično pojačati da bi izbjegli eliminaciju, a oni su prije svega klapa i neće radi rezultata raditi drastične rezove u ekipi. Zato bi neka nova lica mogli ugledati u redovima drugih ugroženih ekipa: EBUR i ARTEM. Na Ebur smo već navikli da svaku utakmicu istrče u nekom drugom sastavu, imaju čak 22 registrirana igrača što je apsolutni rekord UMNa. Ipak, unatoč brojnim poznatim imenima Ebur niže blijeda izdanja i do jučer je bio uz bok otpisanim Ribarima. Veliki preokret protiv Parne Mastione možda je znak da dolaze bolji dani za njih. Artem je nastavio sa slabim igrama iz prošle sezone i njihov položaj na tablici me nimalo ne iznenađuje. Među ugroženima je i Dujmovača, ali preiskusna je to ekipa i vjerujem da oni ne bi trebali strahovati za opstanak...