1. liga veterana
Ova je godina super- nismo niti započeli već su nam kaznili Odaka i Lauša iz razloga koji nikome nisu poznati a odluka o kazni nam je uručena neposredno prije utakmice. Ako smetamo Udruzi naka nam kažu , a ako triba obećajemo da ove godine nećemo biti prvaci, samo neka nas puste da igramo na miru i da se zabavljamo!
NIJE PIVO POŠTO JE BILO!
NIJE PIVO POŠTO JE BILO!
Ian Wright napisao:Ova liga je SMJEŠNA kad je vodi jedan JOSIP RADIĆ!!!!!!!!!!!!!
Utakmice se igraju u 23 sata (superliga odnosno 1.liga)!!!!!
Kotizacije su 9000kn!!!!najveće od svih liga U DALMACIJI!
Sramota!!!!!
Ipak je tu puno liga ,puno i novaca u pitanju,kotizacije prevelike, a i ne vjerujem da koji ni sponzor nije tu,pa i grad ,a ti si od ove lige napravija sprdnju!!!!!
Ništa novo nisi donija!!!!!!Ali baš ništa!!!!!
Pa kada je neko prvi u nekoj ligi pa nagradi ih ,NEŠTO DA JE ZANIMLJIVO!!!!!DA ZNAJU LJUDI ZAŠTO IGRAJU ......DA TO BUDE SPORT, A NE LIGA TEBE I TIH JADNIKA OD 50 GODINA ŠTA NESMU BIT SA ŽENAM KUĆI VIŠE OD POLA SATA PA VISU PO TRIBINAMA SVIH LIGA!!!!!
TEBI ODBOJKA UZIMA TERMINE SUPERLIGI!!!!!VETERANI JEDVA DA IGRAJU!!!!OVO NIJE PRIVATNO TVOJE!!!!
A DA TI MORAS SA SVIMA BIT DOBAR, A NISI BAS TAKAV! NE IDE TI TO MAJSTORE!!!!!!KAKO SI POSTAO PREDSJEDNIK SVEGA OVOGA......???STA IZABRALA TE SKUPSTINA...A KOJA JE TO SKUPSTINA DA MI JE ZNAT, E DA TE VIDI KERUM AAAAAAAAAA
Organizaciju odnosno UMN-Split ne vodi ni jedan ni dva ni više Josipa Radića. Našu Udrugu između dviju sjednica Skupštine temeljem Zakona o Udrugama vodi Upravni odbor kojem predsjeda Predsjednik UO.
Članarine za ekipe nisu 9.000kn nego skoro pa 10.000kn u ligama mladih (1. i 2. liga), a zašto je tolika članarina to bi trebao znati tvoj voditelj odnosno predstavnik ekipe jer tajni nema, sve je jasno i transparentno objavljeno, a ako u to sumnjaš ili ne vjeruješ, okreni se malo oko sebe i pitaj ostale voditelje možda će ti biti nešto barem malo jasnije. Ja ne znam je li je članarina viša nego u drugim organizacijama i to me iskreno ne interesira obzirom da naša organizacije posluje temeljem Zakona sa uredno plaćenim porezima, prirezima, PDV-om, mirovinskim i socijalnim osiguranjima... Naša Udruga broji preko 150 ekipa na čiji broj imamo 2 stalno zaposlena djelatnika koji po odlukama UO vode natjecanje. Koliko druge Udruge imaju ekipa i trebaju li im odnosno imaju li stalno zaposlene djelatnike sam zaključi kad si tako, vidim, pronicljiv.
Kažeš da nisam ništa novo donio... Ako tako uistinu misliš, onda ili si slijep ili nepametan (da ne upotrijebim neki uvrjedljivi pojam), a ako tako ne misliš nego samo da pišeš, e onda si vrlo zločest. A sa zločestim ljudima ne želim imati posla jer šire negativnu klimu, a uz to su uvije i u pravilu destruktivni (tako uči Freud, mislim sigurno je bio osvješteniji i od tebe i od mene)... Nego da se vratim na izgubljenu misao, hmhm, kažeš ništa novo. Očito NOVA nije naša web stranica, očito NOVA nije financijska stabilnost udruge, zatim zasigurno nije NOVO povećanje broja ekipa iz sezone u sezonu, pa NOVO nije ni regularnost natjecanja sa vrlo malim (zanemarivim) odustajanjem ekipa u tijeku natjecateljske sezone, pa NOVO nije ni to što iz sezone u sezonu imamo tehničkog sponzora, NOVO nije ni rezanje troškova kancelarije UMN (nekoć 3 stalna djelatnika, danas 2) a kako sve pišem u jednom dahu, sigurno više nema ništa NOVOG čega se trenutno ne mogu sjetiti, a vjerojatno ti znaš pa ćeš me nadopuniti.
To nije liga mene i tih jadnika od 50 godina, to je liga svih nas, uključujući i tebe ako u njoj sudjeluješ. Ti koje ti nazivaš jadnicima, dali su mnogo više od tebe, jer da si dao bilo što sigurno se ne bi ovako jadno izražavao nego ljudski i civilizirano te argumentirano izjašnjavao. Forum je otvorena knjiga, neslužben oblik komunikacije, ali vrijeđanja skrivena iza nekog nadimka su jadna. E to je jadno, a ne ljudi od 50 godina koje ti spominješ. Istim tim ljudima sam zahvalan jer su me mnogočemu naučili, a najviše kontroliranju situacije i mirnom sagledavanju stvari: vidiš, nekada bih na ovaj tvoj post ja osobno poludio, bio povrijeđen, ali više ne, naučen sam nije bitno što piše nego tko piše. Nekada je taj jedan Josip Radić došavši na mjesto predsjednika (ne prilikom izbora, nego nakon što je izabran), garantirao pred skupom od 50ak ljudi SVOJOM imovinom povrat svih dugovanja, svima kojima Udruga duguje... A zašto? Pa zato da bi imali natjecanja jer nismo imali mogućnost organizacije istih s obzirom da je dvorana tražila svoje (nema dvorane dok ne platiš), službene osobe svoje (nema rada dok ne platiš), svatko svoje u okviru svojih mogućnosti ucjenjivanja... E tako je to bilo, vjerovao ili ne. Danas, poučen iskustvom i naučen od tih jadnika od 50 godina i zasukanim rukavima tih istih jadnika i mene, gledajući iz te perspektive, vidim da je to bilo naivno, ali eto, na MOJU sreću, a ne bilo čiju drugu dobro je sve ispalo, a bili smo sami, u naslijeđe dobili financijski ne minus nego kolaps, a što je najgore ne narušenu nego srušenu komunikaciju Udruge sa ljudima iz Grada, dvorane te jedno opće nepovjerenje naših natjecatelja prema Upravi. Danas, odlazeći u Grad možemo sa svima pričati, ne gleda nas se krivo, danas ulazeći u dvoranu, zaposlenici te iste dvorane o malom nogometu i ljudima unutar njega imaju puno bolje mišljenje nego su ga imali i danas što je meni osobno najveća satisfakcija je povjerenje ljudi koji igraju mali nogomet prema meni i tim jadnicima od 50 godina kojima eto i ovako još jednom zahvaljujem na podršci koju su mi pružali i pružaju i bez kojih ti vjerojatno danas ne bi igrao lige koje igraš.
Termine nije uzele meni odbojka niti ih je odbojka uzela tebi. UMN-Split je mišljenjem Grada Udruga koja se bavi organizacijom REKREATIVNIH natjecanja te temeljem kriterija odgovorni smatraju da odbojka (kao rijetki, a možda čak i jedini splitski klub ove sezone u europskim natjecanjima) ima prednost pred UMN-Split. Ako ti smatraš da bi ti to sa svojim ljudima bolje organizirao i izborio se za termine, slobodno pokušaj, dokaži, rado ćemo prepustiti vođenje Udruge sposobnijem i pametnijem kadru.
I za kraj vidim da si postavio pitanje koja je to Skupština? Skupština je vrhovno tijelo upravljanja Udrugom koju sačinjavaju predstavnici ekipa, stoga i ti možeš biti kandidat za člana Skupštine pa će opet predstavnici SVIH ekipa izglasati jesi li ti osoba koja će njih predstavljati. To je Skupština, što znači da su ti jadnici od 50 godina i ja izbrani većinom glasova članova Skupštine koje vi birate a ne ja ili ti jadnici od 50 godina.
Ma i ja sam jadnik kada sam s tim ljudima od 50 godina. Inače već sam počeo osvježavati UO nekim drugim MLAĐIM jadnicima, ali ti o tome očito nisi upućen kao ni o tome da je plan ovog UO i daljnje osvježavanje kadra...
Ali ti o tome kao i o svemu ostalom vjerojatno bolje znaš pa te ne želim dalje zamarati suvišnim detaljima jer ionako bi ti to sve mnogo bolje izorganizirao. Javi se i pokušaj, biti će ti interesantno, ali eto Bogu hvala, mnogo manje interesantno nego što je bilo nama JADNICIMA kada smo izabrani i zatekli stanje koje smo zatekli... Postavljam si retoričko pitanje, možda bi ti uistinu želio doći i pomoći, možda bi želio biti čak i dio ovog UO kojem bi donio mnogo svježih i kvalitetnih ideja, ali ipak odmah odgovaram, ne hvala, ne bi se ti snašao u društvu JADNIKA koje sa svima mora biti u dobre kako si to gore lijepo naveo, a tvoj stil života, uvidjevši po tvom pisanju, bitno je drukčiji od moga JADNOGA.
Zdrav i veseo mi bio, srdačan pozdrav od predsjednika okruženog JADNICIMA od 50 godina.
A vama svima ostalima još jednom hvala na razumijevanju i podršci s kojom se i dalje susrećem iako, kao što ste vidjeli u novu sezonu smo krenuli sa dodatnim problemima, ali, vjerujem, izdržati ćemo svi skupa...
Uspija sam pogledat prve dvi utakmice danas i ne mogu virovat šta se sve dešavalo pogotovo u prvoj između Trgovaca i Ramljana. Trgovci povedu sa 4-0 i onda loše procjene klupe prebrzo vade prvu ekipu na poluvremenu je već bilo 4-2 i onda po meni opet klupa kiksaje i u zadnjih par minuta primaju još 2 gola ,ovo izgleda nije slučaj jer su i u prethodne dvi utakmice sigurna vodstva od 3 i 2-0 prokockali nešto je čudno kod tih Trgovaca.U drugoj utakmici moji prijatelji iz Jako športa dobili Trenton 4-2 iako je Trenton poveo i mislio sam da se Pralijini neće vratit ali su me ugodno iznenadili,i bit će stvarno ozbiljni kandidati za prvaka iako su po meni glavni kandidati Trgovci ali nešto moraju prominit u glavama.SPLITSKI MALI BALUN ŽIVI VJEČNO A POGOTOVO VETERANSKI
Ajmo veterani šta ste stali slabo komentirate kako je moja ekipa odustala od lige slabo se komentira izgleda da je Varoš bija dobra tema.Danas ima nekoliko solidnih utakmica i moglo bi past koje iznađenje.Ove godine moji favoriti su Jako i Trgovci iako i Jadransko nije loše ali mislim da su ove dvi ekipe bolje pogotovo Trgovci kad su kompletni i ako im budu dobre glave Vlado bi konačno mogao bit prvi.Jako sport za koje ču navijat ove godine djeluju močno samo kad su kompletni zato pamet uglavu pogotovo voditelji morate nastojat da budete kompletni u šta više utakmica.Ovo šta sam do sada gleda Ramljane su ugodno iznenađenje Grad bi moga bit dobar kad se poslože,Pletiona klasika,Trenton isto tako,Elektroprijenos bez Nike puno lošiji ali stari su to asevi neće nikome bit lako sa njima.Borba za opstanak bit će po meni puno zanimljivija ,sve u svemu bit će to opet zanimljiva i napeta sezona.SPLITSKI MALI BALUN ŽIVI VJEČNO A POGOTOVO VETERANSKI
Pošto nam je kaznilo Burića izbacivanjem iz udruge ekipa je odlučila odustati od lige jer Buki je bija i motivator i glavna karika u ekipi i ekipa bez njega nije ekipa ,iako je on izinstirao da ostanemo u ligi ekipa je odlučila odustat,jer uzeli smo prvenstvo i kup i nije bilo više nekog motiva za daljne natjecanje.Vuka je otiša u Trgovce,Šele i Šego u Jako,Prka u Trenton,Baki u Zorzi,ja i Mile u treću ligu.Jučer je bilo zanimljivo u prvoj ligi Trgovci lagano razbili Bašić 5-0 Jako dobija Exspres line 5-1 uz dosta nošalancije jakovaca u drugom poluvremenu netriba im to,Pletiona dobila Grad 3-0,veliko iznenađenje Elektroprijnos-Ćistoća 0-1,Oaza srčano uzela bod Trentonu imali su mrtvu šansu par sek.prije kraja 2-2,i Sveti Jakov uzeo također bod vodećima Jadranskom osiguranju čuja sam u dvorani da su zaslužili i pobjedu.Iduće kolo je veliki derbi Jako -Trgovci vidit ćemo koliko zaista vride ove dvi ekipe ako budu obe ekipe kompletne trebao bi to bit spetakl.SPLITSKI MALI BALUN ŽIVI VJEČNO A POGOTOVO VETERANSKI
Pozdrav Baćo
Ja se nadam da će sljedeći utorak u 20.00 sati biti dvorana punija jer je na redu derbi prvog dijela sezone između nas tj . JAKO- TRGOVCI
te bi trebalo uživati u majstorijama Deje i Prale uz pomoć svih a najviše jokera Šele.
Na drugoj strani ekipa od kojih neznaš koji bolji od boljega, te oćekujem da će presuditi trenutna inspiracija pojedinca i snag kolektiva.
Mi se nadamo pobjedi ali šta bude biće.
U stvari biće spektakl.
SPLITSKI MALI BALUN ŽIVI VJEČNO A POGOTOVO VETERANSKI
Ja se nadam da će sljedeći utorak u 20.00 sati biti dvorana punija jer je na redu derbi prvog dijela sezone između nas tj . JAKO- TRGOVCI
te bi trebalo uživati u majstorijama Deje i Prale uz pomoć svih a najviše jokera Šele.
Na drugoj strani ekipa od kojih neznaš koji bolji od boljega, te oćekujem da će presuditi trenutna inspiracija pojedinca i snag kolektiva.
Mi se nadamo pobjedi ali šta bude biće.
U stvari biće spektakl.
SPLITSKI MALI BALUN ŽIVI VJEČNO A POGOTOVO VETERANSKI