FAQ  •  Registracija  •  Login

Suđenje i suci

<<

admin

Site Admin

Post 20 kol 2009, 10:37

Suđenje i suci
<<

gavra stari plac

VIP član

Post 05 ruj 2009, 21:39

moje misljenje nakon prvog kola je da se malo previse pusta cvrsta igra, to bi moglo dovest do grubljih faula i incidenata
<<

jery

Novi član

Post 06 ruj 2009, 01:54

gavra stari plac napisao:moje misljenje nakon prvog kola je da se malo previse pusta cvrsta igra, to bi moglo dovest do grubljih faula i incidenata

moje misljenje nakon prvog kola je da si ti redikul
<<

gavra stari plac

VIP član

Post 06 ruj 2009, 10:19

jery napisao:
gavra stari plac napisao:moje misljenje nakon prvog kola je da se malo previse pusta cvrsta igra, to bi moglo dovest do grubljih faula i incidenata

aj nauci se ponasat, nije ti ovo privatna prcija pa da takve komentare dajes, pripazi sa ovin redikul, i ako vec znas vridat napisi ime i prezime da se bar zna ko to vrida
<<

aedes2

Novi član

Post 07 ruj 2009, 14:23

Suci ponavljaju iste greške iz prošlih godina. Do 4 faula sviraju sve živo a peti neće ni sikirom. Tribali bi uvatit neki kriterij da sviraju sve ili ništa, jer ovako samo stvore nepotrebnu nervozu
<<

KLUPA

Član

Post 07 ruj 2009, 20:19

aedes2 napisao:Suci ponavljaju iste greške iz prošlih godina. Do 4 faula sviraju sve živo a peti neće ni sikirom. Tribali bi uvatit neki kriterij da sviraju sve ili ništa, jer ovako samo stvore nepotrebnu nervozu

ISTINA JE STA KAZES ALI ISTINA JE DA IGRACI NAKON 4 FAULA PADAJU KO "KALINIC"!!!
<<

jery

Novi član

Post 08 ruj 2009, 01:35

gavra stari plac napisao:
jery napisao:

aj nauci se ponasat, nije ti ovo privatna prcija pa da takve komentare dajes, pripazi sa ovin redikul, i ako vec znas vridat napisi ime i prezime da se bar zna ko to vrida

Jerko Rivić! i sta sad sad ces me nac i prituć? bas si redikul!
<<

gavra stari plac

VIP član

Post 08 ruj 2009, 11:08

jery napisao:
gavra stari plac napisao:
jery napisao:moje misljenje nakon prvog kola je da si ti redikul

Jerko Rivić! i sta sad sad ces me nac i prituć? bas si redikul!

komplekse lici na drugon mistu a ne na forumu i s moje strane je rasprava zavrsila neda mi se po forumu svadat ako imas sta protiv mene ja ti igran za hotel rotondo suboton pa lipo dodi i reci sta te muci
Zadnja izmjena: gavra stari plac; 08 ruj 2009, 11:21; ukupno mijenjano 1 put/a.
<<

prika

Član

Post 09 ruj 2009, 12:34

Pustimo suce da sude a mi igrajmo mali balun i guštajmo u tome........sto puta san bia ljut na suce zbog ovog ili onog ali sve se zaboravi i bitno je jedino da guštamo u malom balunu.......uostalom ako je sve tako lako onda uzmite sami zviždaljku pa sudite ili završite tečaj za suca pa sudite ligu,virujte da bi Vas 80 % gore sudilo nego što sada suci sude !!!!!
Živija mali balun !!!!
<<

jery

Novi član

Post 09 ruj 2009, 12:58

prika napisao:Pustimo suce da sude a mi igrajmo mali balun i guštajmo u tome........sto puta san bia ljut na suce zbog ovog ili onog ali sve se zaboravi i bitno je jedino da guštamo u malom balunu.......uostalom ako je sve tako lako onda uzmite sami zviždaljku pa sudite ili završite tečaj za suca pa sudite ligu,virujte da bi Vas 80 % gore sudilo nego što sada suci sude !!!!!
Živija mali balun !!!!

Tako je! nece nan niko ukrast niti nas namjerno ostetit, svak moze falit, faliju i igrace, kako nece suci..
<<

ŠOLTA NO1

Novi član

Post 12 lis 2009, 17:15

SUĐENJE JE KATASTROFA,A DELEGATI JOŠ GORI,AL UREDNO NAPLAĆUJU SVOJ RAD ,ZA RAZLIKU OD NAS KOJI PLAČAMO TU NJIHOVU ZABAVU.......DA BI IGRALI ONO ŠTO VOLIMO
<<

nemoj da te ko cuje

Član

Post 14 lis 2009, 00:32

ima sudaca šta dobro sude ima onih šta loše sude. svega ima i ja ne znan zašto iste stare face sude 100 godina a nema novih. npr. ja ne bi sudija nikad.
Žbljonzita
<<

Vice ColoColo

VIP član

Post 14 lis 2009, 09:06

Udruga redovito organizira seminare za nove sudce (i edukaciju za aktivne) koje vodi Edi Sunjic (jedan od deset najboljih evropskih futsal sudaca, redovito sudi na svjetskim prvenstvima). Medjutim, zadnji put se prijavija samo jedan zainteresirani kandidat, a i on je onda odusta.
Svi bi mi volili da imamo puno mladih sudaca, pa da se onda isprofiliraju najbolji, medjutim ocito da nema bas puno zainteresiranih koji bi sudili nase lige za novce koje mi mozemo platit. Moje osobno misljenje je da stvarno moras bit mazohist za bit sudac.
Eto tko god od nas koji igramo ligu misli da bi moga sudit bolje od ovih sudaca ja ga pozivam da se prijavi na iduci seminar i da svoj doprinos boljem sudjenju i samim tim boljem natjecanju. Igraci i voditelji koji su ujedno i suci ne mogu, naravno, sudit u svojoj ligi ali u svim ostalim mogu.

Osim toga postoje i tri kontrolora sudjenja koji gledaju odredjeni broj utakmica mjesecno i ocjenjuju suce, te se na temelju toga odredjuju rang liste sudaca za iducu sezonu. Tako najbolji suci (prema misljenju strucne komisije) sude najjace lige i obrnuto. Suci koji dobiju negativnu ocjenu kaznjavaju se ne delegiranjem odredjeni broj kola. Isto vrijedi i za delegate.
Upravo je izradjen i kodeks ponasanja za sluzbene osobe kojim je precizno definirano sta se od njih ocekuje. Na taj nacin se pokusava sprijecit da npr. sudac i delegat cakulaju o Hajduku za vrime utakmice ili sl.
Nadalje, svaka od ekipa ima pravo zatrazit izuzece jednog suca sa svojih utakmica. Isto tako, ekipe imaju pravo uputit sluzbeni prigovor (pismenim putem) na rad sudaca, delegata i mjeritelja vremena. Sluzbeno ukoliko udruga ne dobije prigovor, znaci da je sve bilo ok.

Iz ovoga mozete vidit da se udruga trudi organizirat ova nasa amaterska natjecanja na profesionalni nacin. Ukoliko itko ima neku ideju ili prijedlog kako dodatno poboljsat sudjenje neka je slobodno iznese barem ovde na forumu.
Nazalost, na kraju se sve svodi na to koliko para toliko muzike. Iako su ekipama kotizacije skupe, kad pogledate strukturu troskova za sluzbene osobe ostaje malo i za te novce se ne moze dobit vrhunska usluga.

Za kraj ovog lancuna moje razmisljanje na temu sudaca:
Moja ekipa igra drugu ligu mladih, proslu utakmicu smo od prvih deset dodavanja 6 poslali u aut bez da nam je protivnik igra presing. Ja se ne sicam da mi je ijedan sudac sudija losije nego sta smo mi odigrali tu utakmicu. Velika vecina nas nije Ronaldo, pa nemojmo ocekivat ni da nam sudi Colina. Ja sam zadovoljan kad vidim da se sudac trudi, da pristojno i profesionalno komunicira s igracima i voditeljima, a to sta falije pa mi ne dosudi cisti penal, dogodi se i najboljima - ko da san ja jedanput primija gol sa centra :)
<<

svilaja1508

VIP član

Post 14 lis 2009, 19:00

Vice ColoColo napisao:Udruga redovito organizira seminare za nove sudce (i edukaciju za aktivne) koje vodi Edi Sunjic (jedan od deset najboljih evropskih futsal sudaca, redovito sudi na svjetskim prvenstvima). Medjutim, zadnji put se prijavija samo jedan zainteresirani kandidat, a i on je onda odusta.
Svi bi mi volili da imamo puno mladih sudaca, pa da se onda isprofiliraju najbolji, medjutim ocito da nema bas puno zainteresiranih koji bi sudili nase lige za novce koje mi mozemo platit. Moje osobno misljenje je da stvarno moras bit mazohist za bit sudac.
Eto tko god od nas koji igramo ligu misli da bi moga sudit bolje od ovih sudaca ja ga pozivam da se prijavi na iduci seminar i da svoj doprinos boljem sudjenju i samim tim boljem natjecanju. Igraci i voditelji koji su ujedno i suci ne mogu, naravno, sudit u svojoj ligi ali u svim ostalim mogu.

Osim toga postoje i tri kontrolora sudjenja koji gledaju odredjeni broj utakmica mjesecno i ocjenjuju suce, te se na temelju toga odredjuju rang liste sudaca za iducu sezonu. Tako najbolji suci (prema misljenju strucne komisije) sude najjace lige i obrnuto. Suci koji dobiju negativnu ocjenu kaznjavaju se ne delegiranjem odredjeni broj kola. Isto vrijedi i za delegate.
Upravo je izradjen i kodeks ponasanja za sluzbene osobe kojim je precizno definirano sta se od njih ocekuje. Na taj nacin se pokusava sprijecit da npr. sudac i delegat cakulaju o Hajduku za vrime utakmice ili sl.
Nadalje, svaka od ekipa ima pravo zatrazit izuzece jednog suca sa svojih utakmica. Isto tako, ekipe imaju pravo uputit sluzbeni prigovor (pismenim putem) na rad sudaca, delegata i mjeritelja vremena. Sluzbeno ukoliko udruga ne dobije prigovor, znaci da je sve bilo ok.

Iz ovoga mozete vidit da se udruga trudi organizirat ova nasa amaterska natjecanja na profesionalni nacin. Ukoliko itko ima neku ideju ili prijedlog kako dodatno poboljsat sudjenje neka je slobodno iznese barem ovde na forumu.
Nazalost, na kraju se sve svodi na to koliko para toliko muzike. Iako su ekipama kotizacije skupe, kad pogledate strukturu troskova za sluzbene osobe ostaje malo i za te novce se ne moze dobit vrhunska usluga.

Za kraj ovog lancuna moje razmisljanje na temu sudaca:
Moja ekipa igra drugu ligu mladih, proslu utakmicu smo od prvih deset dodavanja 6 poslali u aut bez da nam je protivnik igra presing. Ja se ne sicam da mi je ijedan sudac sudija losije nego sta smo mi odigrali tu utakmicu. Velika vecina nas nije Ronaldo, pa nemojmo ocekivat ni da nam sudi Colina. Ja sam zadovoljan kad vidim da se sudac trudi, da pristojno i profesionalno komunicira s igracima i voditeljima, a to sta falije pa mi ne dosudi cisti penal, dogodi se i najboljima - ko da san ja jedanput primija gol sa centra :)

a šta kazati
dobro si napisa, triba svatko poči od sebe, MOJA PODRŠKA JOSIPU,,istina pojedini suci bi trebali biti više u utakmici,,svaka čast NINI!!
rekao bi BACO ,SPLITSKI BALUN ŽIVI VJEČNO A POGOTOVO VETERANSKI
uviiiijek tvrdo č
Zadnja izmjena: svilaja1508; 14 lis 2009, 19:01; ukupno mijenjano 1 put/a.
SVILAJA ;ČISTI ZRAK I MIR
<<

josip_radic

Stari član

Post 14 lis 2009, 23:56

hvala Vice, ne moram sve ja... nadam se da će se na sljedeći tečaj za suce javiti veći broj mladih ljudi. ja znam trojicu koja su zainteresirana, valjda će ih biti još...
Sljedeće

Vrati se na: Sezona 2009/2010