Suđenje i suci
jedna stvar koju najviše mrzin je kad sudac sa druge strane vidi neki faul i ja ga posli pitan zasto nisi svira, a on ce na to ili on je glavni sudac ili on nije svira pa mu necu proturječit. siguran san da je taj odgovor culo dosta ljudi
moje pitanje je cemu nan onda sluzi 2. sudac i zasto ga mi placamo ako ovaj ne zeli svirat nesto sta je vidia, ali je taj faul na strani drugoga i ne zeli mu se sta zamirit?!?
tu moran pohvalit Taraša jer koliko san vidia on jedini zna svirat sa druge strane i prominit neku odluku
moje pitanje je cemu nan onda sluzi 2. sudac i zasto ga mi placamo ako ovaj ne zeli svirat nesto sta je vidia, ali je taj faul na strani drugoga i ne zeli mu se sta zamirit?!?
tu moran pohvalit Taraša jer koliko san vidia on jedini zna svirat sa druge strane i prominit neku odluku
Ja ne branim suce, znam samo da su oni, za većinu natjecatelja, uvijek i u pravilu krivi. To, ako neki sudac kaže: "Nisam ovo svirao jer on je glavni sudac", e onda je to nakaradno. Ja da budem iskren još nisam takvo nešto čuo, doduše od kada sam god u našoj Udruzi (14-15 sezona) se trudim da ne ulazim u bilo kakvu raspravu sa sucima. To mi se uvijek činilo kao borba s vjetrenjačama. Je da zbog toga će te vjerojatno suci i malo zakinut jer i on je čovjek pa ide linijom manjeg otpora i vjerojatno razmišlja, bolje mi je dosudit ovo za ovog "galamdžiju da smirim tenzije, jer ovaj mirni neće reagirat...
I ja da budemo načisto nisam svetac i ponekad reagiram, ali uistinu vrlo rijetko. Još nikada nisam dobio karton zbog prigovora ni na turnirima ni u nijednim ligama. A čovjek koji je uistinu totalna faca po mojim shvaćanjima, normama i mjerilima sportskog ponašanja je Tadija Mamić, koji igra sa srcem, koji se bori, ali kojeg ja osobno nikada u životu nisam vidio da je riječi uputio sucu zbog neke pogreške. Nevjerojatno. Ne znam možda griješim, ali gledam i pratim lige godinama i stvarno se i ja nekada ne mogu načuditi. Vjerojatno on ovo ne čita. ali nema veze, svaka čast...
I ja da budemo načisto nisam svetac i ponekad reagiram, ali uistinu vrlo rijetko. Još nikada nisam dobio karton zbog prigovora ni na turnirima ni u nijednim ligama. A čovjek koji je uistinu totalna faca po mojim shvaćanjima, normama i mjerilima sportskog ponašanja je Tadija Mamić, koji igra sa srcem, koji se bori, ali kojeg ja osobno nikada u životu nisam vidio da je riječi uputio sucu zbog neke pogreške. Nevjerojatno. Ne znam možda griješim, ali gledam i pratim lige godinama i stvarno se i ja nekada ne mogu načuditi. Vjerojatno on ovo ne čita. ali nema veze, svaka čast...
fabiofabio napisao:Bilo bi lipo da jos koji sudac nakon odsudene utakmice izgleda poput Nine.Covik pretrci pedeset puta po liniji gore dole,pa i da falije nesto ko bi mu ima obraza sta reci.Prvi put sam dozivia upravo od tog covika da je falija i isprica se ekipi koju je nazovi "ostetia".
Tako je Fabo. Nina (Ninčević) je definitino najbolji sudac koji sudi u našim ligama .... čovik se toliko trudi, da i kad falije (a ne faliva baš često), nemoš mu ništa zamirit. Puno puta mi je sudia i ne sićam se da sam mu ima šta za prigovorit. OĆEMO NINU !!!
U pravilu ne pisem o njima ......
Plus za Ninu - lik se oznoji,prati i spreman je poprićat o događaju.
Drugi sudac je nekad samo tu radi broja, vidi san to X puta .
Pristojno je i ne ulazit s njima u rasprave i športski se ponašat ali kad te neko ..... u zdrav mozak čovik nekad po..... .
Nina +, mali broj sudaca OK, ostali nisu spremni i moraju trenirat ili bi bilo pošteno poć doma .
Plus za Ninu - lik se oznoji,prati i spreman je poprićat o događaju.
Drugi sudac je nekad samo tu radi broja, vidi san to X puta .
Pristojno je i ne ulazit s njima u rasprave i športski se ponašat ali kad te neko ..... u zdrav mozak čovik nekad po..... .
Nina +, mali broj sudaca OK, ostali nisu spremni i moraju trenirat ili bi bilo pošteno poć doma .
A ljudi moji,lipo je neki dan Vice (colo-colo) reka. Pa nismo mi Maradona i Ronaldo da nam sudi Colina. Svi znamo da suci dosta falivaju,ali najbitnija je namjera,a malokoji sudac namjerno faliva. Virujte mi,gleda sam dosta utakmica u ligama koje nisu pod okriljem UMN-a i mogu reci da suci UMN-a i nisu losi kakvih ima...E sad,mi smo takav narod da nam je najlakse krivit druge,a u sportu suce.
Za lošu igru ekipe sudac nije kriv i nije lipo tražit alibi za svoje greške u njima -vama ako čitate.
-ALI napisa san NINA se jedini oznoji i ima pravo na topal tuš!
-Mali broj osrednji ,ok-prolazno
-Drugi- Večina- nek se ne uvride (nisan vidija pono oznojenih lica ni dresova) ne valjaju.
Mi mismo profi i svak može falit ali da je jedan sudački lobi tu i da može šta oče to smo se uvjerili svi šta nismo umreženi.
Moja ekipa je imala 2neugodna iskustva - glavni glumci će se prepoznati.
Ja prvi nisan svet i možemo prvi sutra sebi skočit u usta ali ovo šta smo direktno osjetili na svojoj koži ne može niko izbrisat.
Opet san poija ješku i napisa nešto o njima A samo iz razloga šta ih se brani ko svete krave,pravda nerad i Neznanje .
Športski pozdrav
Bolje 10 dobrih pa im plati duplo više nego 50 ajme
-ALI napisa san NINA se jedini oznoji i ima pravo na topal tuš!
-Mali broj osrednji ,ok-prolazno
-Drugi- Večina- nek se ne uvride (nisan vidija pono oznojenih lica ni dresova) ne valjaju.
Mi mismo profi i svak može falit ali da je jedan sudački lobi tu i da može šta oče to smo se uvjerili svi šta nismo umreženi.
Moja ekipa je imala 2neugodna iskustva - glavni glumci će se prepoznati.
Ja prvi nisan svet i možemo prvi sutra sebi skočit u usta ali ovo šta smo direktno osjetili na svojoj koži ne može niko izbrisat.
Opet san poija ješku i napisa nešto o njima A samo iz razloga šta ih se brani ko svete krave,pravda nerad i Neznanje .
Športski pozdrav
Bolje 10 dobrih pa im plati duplo više nego 50 ajme
dali postoji ikakva izobrazba sudaca ili neki ogledni promjer kako bi trebalo izgledat suđenje!? jer čini mi se da pojedini suci apsolutno neznaju koji sport sude , a poznavanje pravila nogometne igre im je apsolutna nepoznanica!!
Lipo je kad čovik voli sudit i misli da zna, al ako nezna, brate ne mora sudit : Valjda postoje ljudi koji imaju filing za utakmicu i suđenje pa ako nevalja jedan koji konstantno griješi, zamini ga drugim !!
Lipo je kad čovik voli sudit i misli da zna, al ako nezna, brate ne mora sudit : Valjda postoje ljudi koji imaju filing za utakmicu i suđenje pa ako nevalja jedan koji konstantno griješi, zamini ga drugim !!
Udruga za mali nogomet Split organizira
TECAJ ZA SUCE MALOG NOGOMETA
· Prijave za tecaj se primaju do 01.12.2009. u prostorijama Udruge za mali nogomet Split.
· Prijaviti se mogu osobe od 18 – 40 godina starosti.
· Sve informacije možete dobiti na broj telefona 021/537-590 te mobitela 091/1537-590 i 099/5537-590.
Predsjednik U.O.
Josip Radic
TECAJ ZA SUCE MALOG NOGOMETA
· Prijave za tecaj se primaju do 01.12.2009. u prostorijama Udruge za mali nogomet Split.
· Prijaviti se mogu osobe od 18 – 40 godina starosti.
· Sve informacije možete dobiti na broj telefona 021/537-590 te mobitela 091/1537-590 i 099/5537-590.
Predsjednik U.O.
Josip Radic
cua san da je na utakmici ambasador - parna vratar ambasadora prvo dobia žuti jer je iša suca gađat balunon i kad je dobia karton poludia te uvatia suca za vrat i počea ga trest, a nakon to0ga mu ovaj nije da ništa nego se nastavilo igrat ?!?!?!?!
po meni i sudac i taj vratar tribaju bit kažnjeni po par miseci jer i ovaj šta ga je napa, a i sudac, jer za čisti crveni je to, ali on njemu niti žuti nije da(bia bi mu drugi).
P.S. čua san i da su sucu na utakmici smrdečija-garaža skinila gaće.
hahaha
po meni i sudac i taj vratar tribaju bit kažnjeni po par miseci jer i ovaj šta ga je napa, a i sudac, jer za čisti crveni je to, ali on njemu niti žuti nije da(bia bi mu drugi).
P.S. čua san i da su sucu na utakmici smrdečija-garaža skinila gaće.
hahaha