mnk_petričevo napisao:asti opet sve ispočetka al eto ako se mora dobro...sad ću ponovit pitanje koje sam napisa prije nego šta je došlo do ove zbrke na forumu...
naime pitanje je vrlo interesantno, jedan naš igrač je u prošlom kolu dobio 3.žuti karton te naravno zbog toga nema pravo nastupa u sljedećem(15.kolu)kolu(kao što i piše na webu) ali interesantno je šta smo mi slobodni u tom(15kolu)kolu pa je sad pitanje dali se to računa ili se sve prolongira za kolo kad mi igramo. mislim ovo stvarno pišem u dobroj namjeri, inače da ovo nisam napisa niko nebi ni skužija tako da bi on sigurno moga igrat al eto zanima me odgovor jer sa pravnog gledišta
on može igrati u 16kolu
a sada ja opet ispočetka jer sam Vam bio odgovorio, ali se eto na našu žalost sve izbrisalo...
U disciplinskom pravilniku piše, citiram: Poslije svake treće izrečene javne opomene, igrač nema pravo nastupa na prvoj slijedećoj utakmici. Igraču čija je ekipa dobila utakmicu bez borbe (3:0), izrečena kazna se uračunava, igraču čija je ekipa izbubila utakmicu bez borbe (3:0) izrečena kazna se ne uračunava.
Po svemu ovome vidljivo je da Vaš igrač nema pravo nastupa u 16.kolu kojeg spominjete jer je Vaša ekipa slobodna u 15.kolu te tu utakmicu ne dobiva sa 3:0 (bez borbe) budući da je ekipa protiv koje ste trebali igrati isključena iz daljnjeg natjecanja.
I također ako koga zanima, ponekad se može dogoditi greška u službenom biltenu, pa da ne stoji obavijet o 3 žuta kartona. Igrač koji ima 3 žuta kartona, svejedno NEMA pravo nastupa budući da je ekipa sama dužna voditi evidenciju opomenutih igrača. Ukoliko igrač nastupi odgovornost za nastupanje snosi ekipa, igrač i voditelj ekipe odnosno osoba koja je potpisala zapisnik utakmice.
Kad voditelj primjeti da mu igraču nije izrečena zabrana nastupanja zbog 3 žuta kartona, svejedno je dužan igrača izostaviti sa te utakmice, a nakon utakmice zatražiti od delegata da sastavi izvješće, kako bi kancelarija Udruge imala evidenciju te izbrisala kartone navedenom igraču koji ima pravio nastupa u prvom slijedećem kolu.
Pozdrav