fan forever napisao:evo nakon puno vremena prosli ponedjeljak sam bio u dvorani i gledao mali balun zbog toga sta sam cuo da se liga popravila
vidio sam zaista dobrih utakmica,od lijepih preokreta rezultata,do puno lijepih i uigranih akcija(na tome potpuno zavidim ekipi Garaža Pujanke)....
ali ono sta sam vidio na utakmici kidan zile i neznam kako su se ovi drugi zvali(vecina mladih momaka u crnim dresovima) je totalno smisno za mene.Sudac nije svira cisti gol za kidan zile pa su ti rni pustili njima gol,pa su kidan zile njima pustile gol....uglavnom presmisno....smija san se kako nisam odavna...uglavnom sudci bili losi
ali utakmicu prije ili kasnije u kojoj je nastupala ekipa Garaze Pujanke protiv Domusa sam dozivio nesto sta nisam u zivotu.Neki momak,u rozom dresu,mislim broj 7 je napravio od jedne mirne utakmice totalni cirkus...Neznam da li taj momak koristi inace kakve lijekove za smirenje,ali ako ne koristi ja bi mu preporucio,jer ono sta sam na toj utakmici dozivio,nije ni u najmanjoj ruci cin nekog psihicki stabilnog igraca...Onakve rici izgovarat sudcima,ŽALOST...Ali ipak najveca zalost od svega je sto ti sudci to nisu sankcionirali na pravedan nacin...Koliko se dobro sijecam igrac je dobio samo zuti karton,i poslije takvog ponasanja znaci da ce on moci nastupati u slijedecoj utakmici.....SRAMOTA...
ali svakako se nadam da ce naknadno biti kažnjen na pravedan i posten nacin!!!
Ne znam tko si, ali to nije ni bitno.
Čitao sam ove tvoje postove i moram priznati interesantni su. Mislio sam ne odgovoriti na onaj prvi, ali s obzirom da si i u ovom posljednjem spomenuo ekipa Garaža Pujanke, odgovoriti ću ti:
1.) prozvao si me da sam ja osobno prevršio svoje moći i onemogućio igranje lige. Nisi u pravu, niti sam prekoračio svoje ovlasti, niti sam onemogućio igranje liga. Naime, Upravni odbor Udruge izabramn od predstavnika ekipa iam manadat za vođenje Udruge. Ako već inzistiraš, postignut je kompromis sa JUŠO (odgovornima u dvorani), za nastavak ove sezone. O deteljima ne bih ovim putem, samo to da te nemam namjeru uvjeravati riječima što smo sve postigli uza Udrugu i u njenom interesu u svo ovo vrijeme od kada vodimo Udrugu. O svim potankostima po završetku sezone kao i do sada ću izvjestiti skupštinu, ali ovaj put sazvati i plenum ekipa da svi skupa odlučimo što i kako dalje što se tiče igranja u dvorani na gripama kao i da vas upoznam barem sa dijelom problema sa kojima se često susrećemo, a koji su, uvjerio sam se, nerješivi dugoročno. Toliko o tome.
2.) vidim da siu moju ekipu spomenuo u pozitivnom kontekstu što se tiče uigranih akcija. Ako se ne rugaš, lijepo je čuti jer zaista u odnosu na druge ekipe mi mnogo i truda i vremena trošimo trenirajući da bi mogli konkurirati u ovoj izrazito jakoj 1.splitskoj ligi jer naša igračka kvaliteta je oskudna u odnosu na naše konkurente.
3.) što se tiče ponašanja moga suigrača, slažem se sa tobom, žalosno je. Još je žalosnije to što suci nakon čistog nedosuđenog penala za moju ekipu (sudac po završetku utakmice priznao povjereniku, priznao protivnički igrač) nisu sankcionirali ono ponašanje. Pa je još tužnije što delegat nije po završetku utakmice prijavio suce (pogreška zbog nepokazivanja drugog žutog kartona) i moga igrača zbog neprimjerenog ponašanja. Čekao sam do utorka u 19.45 (skoro pa 24 sata od završetka utakmice) da provjerim je li to delegat učinio. Kada sam vidio da nije, a s obzirom da je prijava važeća samo ukoliko se preda najkasnije 24 sata od završetka utakmice, JA OSOBNO SAM PRIJAVIO svoga suigrača, suce utakmice te delegata (on nije prijavio suce i mog igrača) jer jasno je da ono sve skupa nije bilo ok. Sada tu dolazimo do problema s obzirom da sam ja Predsjednik udruge pa mene moji igrači razumljivo pitaju: "Bi li ti prijavio nekog drugog igrača neke druge ekipe da je isto učinio?" Moj odgovor je: "Ne bih", ali bih prijavio suce i delegata iako to nije moj posao, ali bi bilo dobro kada bi ljudi uočene nepravilnosti prijavljivali jer jednostavno ne možemo svi sve vidjeti. E da se vratim na izgubljenu misao, ne bih prijavio bilo kojeg drugog igrača (osim igrača svoje ekipe) jer ne želim prepucavanja sa svima, ako voditelj ekipe smatra i dozvoljava da je takovo ponašanje njegovog igrača prihvatljivo to je na njegovoj duši i savjesti, samo ne znam kako ćemo tako naprijed jer mišljenja sam da svatko treba prokazati incidnetna ponašanja i nepravilnosti. Rezultat svega toga je da će moj suigrač biti kažnjen odlukom disciplinskog suca, nadam se da će odlukom stručne komisije biti kažnjeni i ostali prijavljeni akteri s moje strane. Kolika će kazna biti mome igraču, u to neću ulaziti niti sada nagađati, ali ćemo imati suituaciju da će igrač koji nije isključen niti prijavljen od strane službene osobe biti kažnjen. Je li to ok, ne znam, ali savjest meni ne da mira. Već treći put radim na uštrb svoje ekipe jer smatram da je to jedino pošteno kao i to da moji suigrači moraju biti svjesni da bi oni trebali biti primjer ponašanja, bez obzira što ja nikada nisam niti namjeravam koristiti svoj polažaj u Udruzi za nešto što smatram da nije časno ni korektno. Kako bi se velika većina ljudi ponašala u ovom slučaju da su u mojoj poziciji, ne znam, mogu samo nagađati, bio sam nažalost svjedok mnogobrojnih nepravdi u ovoj Udruzi sve do trenutka kada ovaj UO nije dobio mandat da vodi Udrugu. Na sve donesene odluke (možda i nisu bile skroz ispravne) mogu biti ponosan i sretan jer su uvijek i u pravilu bile donešene u najboljoj namjeri i nikada simpatizirajući bilo koga.
4.) Utakmicu Daler-Kidan žile neću komentirati osim kazati da me je bilo nakon puno vremena sram što vodim udrugu. koliko čujem delegat je tu obavio posao (prijavio obje ekipe), a koje će biti odluke Disciplinskog suca ne znam, u to se nikada ne miješam.
Pozdrav, Josip Radić