gavra stari plac napisao:posto se pisalo o tome da udruzi nije dopustena gradnja vlastite dvorane zanima me moze li udruga uzet koncesiju na neki vanjski teren i ulozit u travu i svlacione i da se tu igraju vanjske lige, usto da se daje popust za treninge ekipama iz udruge, mislin da bi bilo popunjeni svi termini i da udruga ne bi bila nikako na gubitku
To i nije bas tako jednostavno, ka sta na prvi pogled zvuci. Uzimanje koncesije zahtjeva zaposljavanje barem dva djelatnika i ulazak u odredjeni poslovni rizik koji bi zahtjeva malo veci pocetni kapital. Nisam pravnik, ali mislim da mi po zakonu o udrugama ni ne mozemo obavljat takvu djelatnost nego bi trebalo otvorit novu firmu. Sve u svemu mislim da je to preveliki zalogaj za udrugu. Puno bolje rjesenje je potpisat ugovor s nekim poduzetnikom koji vec ima koncesiju, di bi on nama garantira odredjene uvjete (broj i cijenu termina, svlacione, kvalitetnu podlogu..), a mi njemu popunjenost za par sezona unaprid. Nazalost ovo jos nismo uspili realizirat, ali ne znaci da necemo.