25 svi 2010, 15:28 Postao/la okocha
Pozdrav svima!
Nakon dugo vremena nisam imao gorak okus u ustima poslje utakmice, ali eto opet dogodi se.
Kad igraš dobro, kontroliraš 90% utakmicu i na kraju izgubiš, krivo ti je, ali kad izgubiš na onakav način onda ti dođe da se zapitaš jesi li kome šta skrivija ili jednostavno nemaš sriće. A mislim da nije ni jedno, ni drugo. Oni koji su gledali, sigurno će imati poneki komentar, pa bi volija da isprave moje viđenje same utakmice i događaja na njoj.
Već u prvoj minuti Znaor zabija za 1-0, nakon brzo odigrane akcije.
Već tada, po meni, se događa presudan događaj za cijelu utakmicu. Jurjević ide na Znaora, ovaj mu ulazi rukama u prsa, sudac ne svira čisti faul za IS, gdje je moglo bit već 2-0. Jurjević šalje suca u PM, ne znam je li moglo glasnije, ovaj mu daje žuti karton. I tu staje svaka priča o nogometu i prelazi na suce. Ali ja ću nastaviti (za sada) o nogometu.Ubrzo zabijamo za 2-0, Teo Kardum. Njima se već uvlači nervoza, vika je na njihovoj klupi, veselje na našoj.
Odlučujemo se braniti, ali naivno primamo gol za 2-1, a potom opravdano peti faul i 2-2. Tako se odlazi na poluvrime.
U drugom opet krećemo sa istom postavom i nakon nekih 10ak minuta, samo čekajući protivnika, odlazimo na 4-2 i sve se čini da ih imamo. Oni uspijevaju u sljedećoj minuti smanjiti na 4-3 i stalno vrše presing na našoj polovici. I tada iz jedne naizgled banalne situacije, gdje sudac radi pogrešku i dosuđuje korner za IS, umjesto gol aut za nas, nastaje vatromet. Naš dični golman ga odmah šalje u materinu, sudac ga zove da dođe do njega, ali na to ga moraju još barem petorica držat i pokrivat mu usta dok mu ovaj sočno spominje majčine organe. Sudac mu naravno pokazuje crveni i ostajemo sa 3 igrača u polju. Ulazi rezervni golman. Tada sucu govorim da zašto nije priznao svoju grešku, a on meni objašnjava da je, na što ja sliježem ramenima i čudim se ludosti svoga golmana. U sljedećem momentu vidim igrače IS-a kako nam sa kornera vraćaju loptu - igra je bila zaustavljena, priznao je grešku, zašto onda korner za njih? Ubrzo zabijaju za 4-4, što je bilo i za očekivati. Izdušeni primamo gol za 5-4, ali nakon onoga što smo na treningu radili, dajemo im iz slobodnjaka gol za 5-5. U lutriji penala nismo imali sreće, a ni golmana. IS-u čestitam.
A sada kratko za poduku naših sudaca UMN-a od bivšeg suca:
- Ulazak rukama u prsa je faul, ukoliko ruke nisu uz tijelo, tim više što je igrač sa loptom pretrčao suparnika
- Namjerno sam stavio Karduma na Bratića, jer je puno brži od njega, ali dragi suci, to ne znači da nakon svakog pretrčavanja istog ga ovaj može odbiti u ogradu laktom i tijelom i naravno nakon toga imati kontru. Vi kao da samo gledate loptu, a ne postavljanje i namjeru.
- Molimo da odlučite se za koju ekipu dosuđujete aut, jer dovodi do nesporazuma i nježnih riječi upućenih upravo vama, na koje ne reagirate, jer ste razvili odmah iskre
- Nakon što vam bilo koji igrač spomene bilo kakvu radnju sa majkom, makar to bilo i vezenje goblena, izvadite karton primjerene boje
- Nakon što vam voditelj baci bocu u teren sa vodom, molimo odstranite ga sa klupe i nemojte ga moliti da to ne radi više
- Igrači se razikuju po brojevima i boji dresova, a ne po tome koju ligu pod HNS-om igraju
Nemojte shvatiti ovo kao provokaciju, jer dok god ne pokažete autoritet na terenu nećete imati normalnu utakmicu, pogotovo ukoliko igrače ne upozorite da igraju na betonu i da ćete strogo kažnjavati svaki grublji prekršaj i prostačenje upućene vama ili protivniku. Gore navedene crtice su samo mala digresija, radi vas i radi samih igrača.
Svojim IGRAČIMA čestitam na pravoj muškoj utakmici.
P.S. Bego, od sada navijam za vas