FAQ  •  Registracija  •  Login

2. liga mladih

<<

torres19

VIP član

Post 18 ožu 2012, 19:23

livi bočni napisao:
dado_SB napisao:
josip_radic napisao:Razmišljalo se i o tome, samo je onda pitanje, tko će nam suditi? Mi suce i službene osobe kooptiramo najčešće unutar aktivnih članova Udruge koji se jave na tečaj.
Suđenje je takovo kakovo je. Sa sucima stručne osobe predvođene Edijem Šunjićem stalno rade i educiraju ih. Čini se sve u okviru naših mogućnosti da imamo što bolje i kvalitetnije suđenje i općenito rad svih službenih osoba na igralištu.
Procjene kvalitete suđenje su često nerealne i subjektivne, ali tako je svugdje, u svakoj ligi odnosno organiziaciji od najnižeg do najvišeg nivoa, što ne znači da nemamo loših sudaca i loše odsuđenih utakmica, ali sve to spada u normalne i očekivane okvire jer to je sport.

Strucne osobe mogu raditi s ljudima kojima treba nadogradnja,a ne s osobama koji nemaju temelja..ne moze sudac biti autoritet na terenu kada je van terena totalna truba..Uostalom samom izjava da nema velikog interesa za postati sudac govori koliko su kriteriji snizeni...

Složija bi se sa svim ali bi doda i da je Pumple u pravu jer puno nas je needuciranih i kad prigovaramo pola nas nezna razlog,ali ljudi se ne prijavljuju za suce jer vide da ni ovima nije lako.Non stop se prigovara i nije lako ni sudit...neko ti neodgovara a neko ti je odličan a drugima je obrattno.

Tek kad sam počea sudit i uša u njihovu kožu vidim koliko je to gadno.Ako se nemožeš nosit s tim ajme je ,jedu odluku koju moraš donit u 2-3 sekunde ako je kriva može sve otić u neku stvar.Ima i igrača koji lažu i kunu se na sve kada je liga prvaka a ti vidiš da nije tako ,zna bit stresno pa su i zbog toga neki suci odustali jer se nemogu nosit s tim.Ima i sudaca koji vide šta niko na terenu ne vidi kao npr . novo pravilo sude penal a faul na 8m ,jebat ga ima svega ,meni je isto gušt i igrat a bogami i sudit dogod nesudin Pagu.
Zadnja izmjena: torres19; 18 ožu 2012, 19:24; ukupno mijenjano 1 put/a.
Pa nisam ja Jole brate ,da se slikam sa ženom i dicom.Ja sam Vuco,ja sam hodajući spomenik.Ja sam LIVERPOOL čoviče,ja nisam pjevač ja sam LIVERPOOL.
http://dnevnik.hr/showbizz/omg/bez-dlak ... menik.html
http://www.youtube.com/watch?v=yuTYYl-oqL4
http://www.theguardian.com/football/vid ... -mcg-video
<<

svilaja1508

VIP član

Post 18 ožu 2012, 21:11

suci su solidni
malo manje skakati po njima
uvijek č
SVILAJA ;ČISTI ZRAK I MIR
<<

josip_radic

Stari član

Post 18 ožu 2012, 21:44

Uvijek kažem da sam možda subjektivan zbog funkcije koju obnašam, ali mišljenja sam da je suđenje i općenito rad službenih osoba Udruge na dosta visokoj razini. Najčešći problem predstavlja loša educiranost odnosno totalna needuciranost igrača i voditelja, tako da ćemo se pozabaviti tom tematikom kroz neki nadolazeći period.
Naravno, uvijek ima grešaka, uvijek će ih i biti, bitno je da se svi oni koji učestalo griješe te oni koji krupnije griješe sankcioniraju, a to se radi. Nitko ne može kazati da naši suci ne znaju pravila, a kako ih primjenjuju, to je već drugi "par postola". Netko ih primjenjuje točno po pravilima, neki su benevolentniji i popustljiviji, neki variraju od utakmice do utakmice i to je apsolutno sve normalno jer unificirati apsolutno sve je nemoguće. To bi svakome trebalo biti jasno. Ponekad se i meni čini da je bio odnosno nije bio prekršaj, da je bio ili nije bio out, ali to je stvar procjene suce, ako ćemo takovo nešto secirati, mogli bi na svakoj utakmici izviući mali milijun primjera pa i knjige pisati, i u našoj Udruzi i na razini mnogo većoj nego što je naša. Idealnosti nema, niti je može biti, iako njoj treba težiti stalno, ali reda i rada treba biti, a mislim da toga imamo.
Sto ljudi, sto ćudi, svatko na svoj način, kako igrači i natjecatelji, tako i suci... I uostalom i predsjednici, neki bivši, neki sadašnji, a neki i budući... Svatko sa svojim idejama i vizijama. Bitno je da se sve radi u najboljoj namjeri! A greške, hmhm uvijek će ih biti, o tome ne treba uopće sporiti!
Zdravi i veseli mi bili!
<<

svilaja1508

VIP član

Post 18 ožu 2012, 22:07

josip_radic napisao:Uvijek kažem da sam možda subjektivan zbog funkcije koju obnašam, ali mišljenja sam da je suđenje i općenito rad službenih osoba Udruge na dosta visokoj razini. Najčešći problem predstavlja loša educiranost odnosno totalna needuciranost igrača i voditelja, tako da ćemo se pozabaviti tom tematikom kroz neki nadolazeći period.
Naravno, uvijek ima grešaka, uvijek će ih i biti, bitno je da se svi oni koji učestalo griješe te oni koji krupnije griješe sankcioniraju, a to se radi. Nitko ne može kazati da naši suci ne znaju pravila, a kako ih primjenjuju, to je već drugi "par postola". Netko ih primjenjuje točno po pravilima, neki su benevolentniji i popustljiviji, neki variraju od utakmice do utakmice i to je apsolutno sve normalno jer unificirati apsolutno sve je nemoguće. To bi svakome trebalo biti jasno. Ponekad se i meni čini da je bio odnosno nije bio prekršaj, da je bio ili nije bio out, ali to je stvar procjene suce, ako ćemo takovo nešto secirati, mogli bi na svakoj utakmici izviući mali milijun primjera pa i knjige pisati, i u našoj Udruzi i na razini mnogo većoj nego što je naša. Idealnosti nema, niti je može biti, iako njoj treba težiti stalno, ali reda i rada treba biti, a mislim da toga imamo.
Sto ljudi, sto ćudi, svatko na svoj način, kako igrači i natjecatelji, tako i suci... I uostalom i predsjednici, neki bivši, neki sadašnji, a neki i budući... Svatko sa svojim idejama i vizijama. Bitno je da se sve radi u najboljoj namjeri! A greške, hmhm uvijek će ih biti, o tome ne treba uopće sporiti!
Zdravi i veseli mi bili!

evoga,kratko i jasno
uvijek č
SVILAJA ;ČISTI ZRAK I MIR
<<

dado_SB

Član

Post 18 ožu 2012, 22:12

josip_radic napisao:Uvijek kažem da sam možda subjektivan zbog funkcije koju obnašam, ali mišljenja sam da je suđenje i općenito rad službenih osoba Udruge na dosta visokoj razini. Najčešći problem predstavlja loša educiranost odnosno totalna needuciranost igrača i voditelja, tako da ćemo se pozabaviti tom tematikom kroz neki nadolazeći period.
Zdravi i veseli mi bili!

Opet falivamo bit o kojoj pricam..ja ne govorim o grijeskama sudaca jer su one vise manje sastavni dio igre..Govorim o stavu sudaca..Na prosloj utakmici Mis sudi faul u napadu jer sam navodno stavio ruke ispred sebe u trenutku kad sam se sudarao s protivnickim igracem..pitam ga sto bi bilo da nisam stavio ruku i da smo se sudarili glavama i zavrsili svaki po pet punata na glavi..on podrugljivo odgovara da bi sudio obostrani faul..da sam na ulici opalio bih mu plescurinu kao sto bi svaki normalni momak opalio meni..kad bi dosla policija vjerojatno bi rekla da sam dobro napravio..opet ponavljam govorim o ponasanju sudaca..
<<

josip_radic

Stari član

Post 18 ožu 2012, 23:12

dado_SB napisao:Opet falivamo bit o kojoj pricam..ja ne govorim o grijeskama sudaca jer su one vise manje sastavni dio igre..Govorim o stavu sudaca..Na prosloj utakmici Mis sudi faul u napadu jer sam navodno stavio ruke ispred sebe u trenutku kad sam se sudarao s protivnickim igracem..pitam ga sto bi bilo da nisam stavio ruku i da smo se sudarili glavama i zavrsili svaki po pet punata na glavi..on podrugljivo odgovara da bi sudio obostrani faul..da sam na ulici opalio bih mu plescurinu kao sto bi svaki normalni momak opalio meni..kad bi dosla policija vjerojatno bi rekla da sam dobro napravio..opet ponavljam govorim o ponasanju sudaca..

Bio sam na toj utakmici. Točnije, sjedio do delegata.
Ako se mene pita, slažem se da onaj svirani prekršaj (6.vaše ekipe u 2.poluvremenu) nije trebalo svirati jer je mi se činilo da ti svojom reakcijom štitiš protivničkog igrača i sebe (tako ja mislim i ne mora značiti da sam u pravu).
Također, bio sam do vas dvoje kada si ga upitao vezano za taj navedeni prekršaj i mišljenja sam da ti Joke nije podrugljivo pokušao odgovoriti nego ti je iznio svoje mišljenje. Možda griješim, ali tako je to izgledalo iz moga kuta gledišta.

A da poneki suci ponekad sebi uzmaju za pravo što ne bi smjeli, tu si također u pravu i to bi naša Stručna komisija za suđenje trebala drastičnije kažnjavati (ponašanja iz povrede Kodeksa službenih osoba) i na te probleme smo im već ukazali.

Bilo što da vam se dogodi, a smatrate da nije u redu ili da je pohvalno ili vam se možda učini nažao ili krivo, svakako stavite na papir i molim dostavite e-mailom, osobno, poštom u ured Udruge kako bi mogli djelovati oni iz čije je to domene.
Zadnja izmjena: josip_radic; 18 ožu 2012, 23:13; ukupno mijenjano 1 put/a.
<<

dado_SB

Član

Post 18 ožu 2012, 23:36

josip_radic napisao:
dado_SB napisao:Opet falivamo bit o kojoj pricam..ja ne govorim o grijeskama sudaca jer su one vise manje sastavni dio igre..Govorim o stavu sudaca..Na prosloj utakmici Mis sudi faul u napadu jer sam navodno stavio ruke ispred sebe u trenutku kad sam se sudarao s protivnickim igracem..pitam ga sto bi bilo da nisam stavio ruku i da smo se sudarili glavama i zavrsili svaki po pet punata na glavi..on podrugljivo odgovara da bi sudio obostrani faul..da sam na ulici opalio bih mu plescurinu kao sto bi svaki normalni momak opalio meni..kad bi dosla policija vjerojatno bi rekla da sam dobro napravio..opet ponavljam govorim o ponasanju sudaca..

Bio sam na toj utakmici. Točnije, sjedio do delegata.
Ako se mene pita, slažem se da onaj svirani prekršaj (6.vaše ekipe u 2.poluvremenu) nije trebalo svirati jer je mi se činilo da ti svojom reakcijom štitiš protivničkog igrača i sebe (tako ja mislim i ne mora značiti da sam u pravu).
Također, bio sam do vas dvoje kada si ga upitao vezano za taj navedeni prekršaj i mišljenja sam da ti Joke nije podrugljivo pokušao odgovoriti nego ti je iznio svoje mišljenje. Možda griješim, ali tako je to izgledalo iz moga kuta gledišta.

A da poneki suci ponekad sebi uzmaju za pravo što ne bi smjeli, tu si također u pravu i to bi naša Stručna komisija za suđenje trebala drastičnije kažnjavati (ponašanja iz povrede Kodeksa službenih osoba) i na te probleme smo im već ukazali.

Bilo što da vam se dogodi, a smatrate da nije u redu ili da je pohvalno ili vam se možda učini nažao ili krivo, svakako stavite na papir i molim dostavite e-mailom, osobno, poštom u ured Udruge kako bi mogli djelovati oni iz čije je to domene.

Ma samo sam to htio reci!Kazem pogodilo me to da se nisam mogao sjetiti utakmice u zadnjih 20 godina da sucima nisam dao ruku.Cak i u rijetkim situacijama kada bih dobio crveni karton..
<<

AUTO SIMPET

VIP član

Post 19 ožu 2012, 09:12

Evo Dado je stavija ruke isprid sebe u trenutku kad se sudarao s protivničkim igračem. Ali inače, koliko ja znam, prema UEFA-pravilima, guranje rukama u prsi protivničkog igrača se ne sudi kao prekršaj. Na utakmicama 1.HMNL možete vidit milijun takvih guranja rukama u prsi i to se ne sudi kao prekršaj, a pogotovo ako je u zaštiti od sudara!
<<

AUTO SIMPET

VIP član

Post 19 ožu 2012, 09:45

Kad već govorimo o sucima, mislim da UMN ima vrlo dobre suce. Od starijih su po meni ponajbolji Mikulić i Ninčević; od ostalih dobar je Krivošija, Juranović, Bego, Vuko, Miš... Niko nije bez greške, i suci su ljudi od krvi i mesa. Sad se razapinje Miša zbog jedne situacije, ali on je po meni dosta napredova.
Dok se igra utakmica svi smo vruće glave, manja greška suca u našim je očima onda 5 puta veća, al posli utakmice kad se sve slegne triba bit realan. Ja sam manje-više zadovoljan sucima; ima samo jedan sudac koji nam je ove sezone sudio 5-6 utakmica i vidi slučajnosti, sve smo te utakmice izgubili!!! Zato sam nedavno tražio njegovo izuzeće, jer skoro svaku utakmicu sudi na našu štetu...
<<

PAGO

Član

Post 19 ožu 2012, 10:15

Mislim da se previše ovdi počelo pisat o suđenju i sucima, ima za to predviđena tema... Evo kad me već "livi bočni" pita za suce, po meni su Mikulić i Ninčević za klasu iznad svih, ali mi njih dva skupa nisu sudili 2 puta ove sezone, najčešće mi sude ona 2 trogiranina... Od ostalih sudaca mi je Vuko jako dobar i nikad nisam ima nijednu primjedbu na njega, Krivošija isto tako ali mi ne može sudit jer smo u istoj ligi. Slažem se s bratom i da je Miš dosta napredovao, Mujana sam isto uvijek hvalio ali me u zadnjoj utakmici dosta razočara kao sudac, a i sad na forumu kao čovik. Miketek je isto tako jako dobar sudac i nemam ništa protiv njega, a ne sićan se da sam protiv Lukina ikad išta loše reka... Razmišljamo o tome da izbacimo brata iz ekipe, pa neka nam on sudi :P
<<

dado_SB

Član

Post 19 ožu 2012, 10:58

AUTO SIMPET napisao:Kad već govorimo o sucima, mislim da UMN ima vrlo dobre suce. Od starijih su po meni ponajbolji Mikulić i Ninčević; od ostalih dobar je Krivošija, Juranović, Bego, Vuko, Miš... Niko nije bez greške, i suci su ljudi od krvi i mesa. Sad se razapinje Miša zbog jedne situacije, ali on je po meni dosta napredova.
Dok se igra utakmica svi smo vruće glave, manja greška suca u našim je očima onda 5 puta veća, al posli utakmice kad se sve slegne triba bit realan. Ja sam manje-više zadovoljan sucima; ima samo jedan sudac koji nam je ove sezone sudio 5-6 utakmica i vidi slučajnosti, sve smo te utakmice izgubili!!! Zato sam nedavno tražio njegovo izuzeće, jer skoro svaku utakmicu sudi na našu štetu...

Stvarno mislis da bih ga spominjao radi jedne situacije na jednoj utakmici?Moja reakcija je kumulacija na njegovo ponasanje otkako je poceo suditi..ponavljam da ne govorim o grijeskama nego o ponasanju..
<<

Ian Rush

Česti član

Post 19 ožu 2012, 13:11

Umra je PAJO, Milan Ivčević....
Stariji će ga pamtit ka igrača, mi srednjih i mlađih godina ka suca i voditelja, a svi skupa ka velikog zaljubljenika i znalca u malom balunu, dragog i dobrog prijatelja.... RIP
YNWA
<<

faustino

Novi član

Post 21 ožu 2012, 09:31

da komentiram torresu,da nisi isa u suce mozda ne bi tako govorija iako citajuci forum steka san dojam da si realan.sta se tice sudenja normalno da su greske sastavne ali ne i ponasanje ala ja san serif od strane nekih sudaca.sta se tice sudenja i igranja,zamisli da bebek igra u pomorca i sudimu siric a za sedan dana on sudi siricu u osjeku?mozda nisan objektivan ali otkud ja znan da neko nece sudit za prijatelja ili naplacivat stare frustracije kao npr bego monthyu
<<

Vice ColoColo

VIP član

Post 21 ožu 2012, 10:18

faustino napisao:da komentiram torresu,da nisi isa u suce mozda ne bi tako govorija iako citajuci forum steka san dojam da si realan.sta se tice sudenja normalno da su greske sastavne ali ne i ponasanje ala ja san serif od strane nekih sudaca.sta se tice sudenja i igranja,zamisli da bebek igra u pomorca i sudimu siric a za sedan dana on sudi siricu u osjeku?mozda nisan objektivan ali otkud ja znan da neko nece sudit za prijatelja ili naplacivat stare frustracije kao npr bego monthyu

Sve to stoji ali koja nam je alternativa? Da zabranimo sucima da igraju (tj. igracima da sude) opet bi dosli u situaciju da nam uvik istih 10 sudaca sudi sve utakmice i da u potpunosti ovisimo o njima. Mislim da ovako biramo manje zlo.
<<

faustino

Novi član

Post 21 ožu 2012, 10:29

sukob interesa je sukob interesa,,a i stara garda sudaca je bolja
PrethodniSljedeće

Vrati se na: Sezona 2011/2012