pivnica_karlo napisao:ivan.sk napisao:jedna od najgorih stvari je kad si sprjećen u nečemu šta voliš. vidi se da ti je stalo do malog baluna, ružno je kad čovik ne može igrat zbog ozljede mali balun kojeg voli.
upravo tako!!! nakon dužeg profesionalnog bavljenja sportom, jedino sporta što mi je ostalo je mali balun.....ubija me ovo čekanje da ozljeda prođe.
Kolega sa foruma, ako triba bilo kakav savjet mogu ti pomoć šta se tiče ozljeda koljena jer imam podeblji karton.
Uglavnom, da ne duljim, imam sličan repertoar kao i Jure. Prva ozljeda ruptura meniska 2001., artroskopija 2002.,nogomet(veliki). Druga ozljeda pokidani prednji križni ligamenti koljena 2005., operacija prošle godine u ljeto.
Ovi ljudi koji su te uputili kod ova 2 doktora- Luetić i Čukelj imaju i moju podršku. Ove ostale mesare sa firula zaboravi, naročito Ivanišević,Barle i slični. Stjepko Bućan je vrhunski doktor i terapeut. Ima i svoj fizio centar u Domu sportova, ne znam da li dolazi u Split. Mene je oba puta operirao dr. Saša Janković u bolnici sv. Duh u Zagrebu. Je da sam se načekao do operacije, ali isplatilo se, itekako. Prvo vraćen sam u relativnu normalu (nikad neće biti isto kao prije ozljede), a drugo-bez većih troškova, izuzev MR-a koji sam platio kod Kalajžića 1600 kn, jer su mi face u bolnici rekle da dođem za 3 mjeseca, a ja ne znam smijem li uopće stati i osloniti se na nogu.
Izbjegni ako ikako možeš punktaciju, jer ćeš prebrojat sve zvijezde na nebu i pričekaj da ti s otok povuče, a dotad stavljaj led na koljeno i drži ga što više ispruženim, pa čak i povisi petu dok ležiš. Ne daj da ti stavljaju gips ni pod koju cijenu, uništit ćeš kvadriceps, ono što izgubiš u tjedan,dva, vraćat ćeš 2,3 mjeseca minimalno.
Ukoliko ti bude trebao operativni zahvat(nadam se da neće):
Jure ti je spomenuo dr. Nemeca, ali nije spomenuo koliko ga je koštala operacija. Mislim da nije ispod 10 000 kuna. Moj ti je savjet dr. Janković, bolnica sv.Duh Zagreb, čini mi se da ambulantno radi utorkom. Sve je isto kao i kod Nemeca i Pehareca, samo šta ćeš morat čekat par mjeseci, ali nećeš morati ništa platiti. Taj čovjek je operirao Nowotnya, Janicu, Ibričića itd.
Nemoj se plašiti, nije to ništa strašno, samo moraš biti strpljiv i uporan.