29 sij 2014, 22:34 Postao/la Vice ColoColo
Nažalost u zapisnik se ne zapisuje koji je sudac dodijelija karton, ili dosudija faul. Mislim da bi se podaci o suđenim utakmicama mogli izvuć i pokazat tabelarno, to bi moglo bit zanimljivo za analizirat. Predložit ćemo programeru pa ćemo vidit šta je realno za izvest (npr. bilo bi zgodno da se za ekipu može dobit koliko puta im je sudija koji sudac...)
Šta se tiče kazni za suce, mi smo na UO u nekoliko navrata tražili da se kazne sucima objavljuju na stranici kao obavijesti, baš zato da igrači vide da i suci i delegati odgovaraju za svoje propuste. Nažalost dosad se još nismo usuglasili oko toga... Mislim da se suspenzije sudaca i delegata ne vode u bazi podataka, tako da se to za ovu sezone ne može izvuć vanka. Mogli bismo to predložit kao nadogradnju programa za dogodine. Mi te podatke dobijemo sumarno na kraju sezone u izvještaju stručne komisije.
Meni je velika želja da se u zapisnik unose izmjene, tako da se može pratit minutaža, a i bilo bi lipo imat neku statistiku vezano uz vratare. Nažalost to bi zahtijevalo plaćanje još jedne službene osobe (statističara, kao u rukometu na velikim natjecanjima) i povećanje troškova tako da od toga ništa. Razmišljali smo kako iskoristit mjeritelja vremena u tu svrhu, ali to zahtjeva još jedan laptop za stolom i pitanje je koliko bi ga to ometalo u primarnoj funkciji?